{projects_name}
Project: Entrancebuilding Imelda hospital
Customer: Hospital Imelda
Location: Bonheiden
Indienststelling: 2019
Projectomschrijving: Building a new entrance hall

Entrancebuilding Imelda hospital Bonheiden

Building a new entrance hall

The new entrance hall gives a contemporary look to the large scale Imelda hospital. We provide a central lobby, a restaurant for visitors and staff, a backoffice, registration desks together with rooms for lectures, meetings and receptions. Transparancy is key in this project. Two volumes are stacked upon each other to create large awnings, to provide a dry entrance for visitors, and to house storage for bikes.

To support them, we use wooden beames, which refer to the many surrounding trees. It’s unique for a hospital to be located in such nice natural environment. Bij using these materials we emphasize this quality. On the upper level we installed a large billboard-window, to enhance the wayfinding from the parking lots to the central entrance.

In a second stage of this hospital, we will build a new parking.

Entrancebuilding Imelda hospital

"A fine piece of architecture with various energy-saving functions"

Imeldaziekenhuis, Bonheiden