{alt_text}

Best wishes!

DETOO Architects wishes you a happy and healty New Year !

↓ Read more

{alt_text}

The DETOO Story

Het einde van het jaar 2021 komt eraan, een nieuw gezond, vrij en productief jaar staat voor de deur. 
Het ideale moment om even vooruit te blikken op onze toekomst. Nu Jan met pensioen gaat, staan wij met z’n vijven klaar om verder te bouwen op zijn fundamenten.
Wij zijn hem uitermate dankbaar voor de aangename samenwerking gedurende vele jaren en de uitgebreide expertise die hij ons met plezier bijbracht.

Nu is het aan ons om een gefocuste, dynamische koers te varen. Die krachtige ambitie hebben we neergeschreven in een sterk verhaal.
Een verhaal over DETOO Architects, over onze specialisaties en over onze mensen, … een verhaal over hoe wij aan de hand van gebouwen kunnen bijdragen aan onze maatschappij.

We hopen je te kunnen inspireren met ons verhaal en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen!

Lees hier onze DETOO Story

Graag tot snel,

Nele, Veerle, Greet, Johan & Albaan

↓ Read more

Winnaar wedstrijd WZC Huize Roborst te Zwalm

DETOO Architects wint de wedstrijd voor het ontwerp van vervangingsnieuwbouw WZC Huize Roborst in Zwalm.

De vzw Zorgnetwerk Cur@-Z verhuist naar de nieuwe site in Munkzwalm waar er als PPS-project gebouwd wordt aan het prestigieus masterplan voor het woonuitbreidingsgebied. Het project voorziet residentiële en thuisondersteunende zorg- en dienstverlening in een woonzorghuis met 120 woongelegenheden, een DVC, LDC, GAW en een kinderopvang.
De grote verwevenheid met de groene waterrijke omgeving en de doorwaadbaarheid in het ontwerp werd enorm geapprecieerd. Het ontwerp kiest resoluut voor een beleving van kleinschaligheid met specifieke aandacht voor de leefbaarheid, lichtinval en geborgenheid in het ontwerp. Het bouwvolume wordt lichter door de verschillende vormen waarmee er gespeeld wordt. Het ontwerp biedt een goed context gebonden antwoord op wat het masterplan als ambitieniveau naar voor schuift. De kwaliteit van het ontwerp zal uitgroeien naar een state-of-the art woonzorgcentrum dat past in de ruime en nabije omgeving van Munkzwalm.


DETOO Architects werkt met SDKE, Technix, Cur@-Z, Belfius en alle masterplan partners SOLVA, VMSW, SHM Vlaamse Ardennen, VMM, Buresco, Fris in het landschap, Murmuur, gemeente Zwalm, provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid samen om dit ambitieuze project waar te maken!

↓ Read more

{alt_text}

We won the WAF Awards!

The General Hospital AZ Zeno in Knokke has won an award at the prestigious World Architecture Festival in Amsterdam, in the category 'Completed Buildings – Health'.

The new hospital, inspired as it is by the surrealistic work by René Magritte, floats as it were above the land and is dominated by light and nature all the way through to its underground spaces. The link between inside and outside, between care facilities and public spaces is nearly seamless which creates an inviting and inspiring environment.

This design is the example of “living architecture”: sustainable design and build while paying careful attention to integration in the scenery, green energy and materials used. The design team implements a multi-disciplinary approach which makes it possible to break through barriers of architecture’s traditional approach while simultaneously creating a precedent in terms of open consultation during all stages of the project, from design, planning and build to commissioning and future evolution.

This project has been designed by our consortium AAPROG - BOECKX (DETOO) - B2Ai.

↓ Read more